Известие

Collapse
No announcement yet.

помощ - сваляне на скоростна кутия ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• помощ - сваляне на скоростна кутия ?

Колеги моля за малко помощ.
    Днес разглобих алфата 155/1,7/8в, за да сваля с.к. но ударих на камък. След като откачих абсолютно всичко , отвих всяко болтче , остана една планка на дясната полуоска (по точно на втората - вътрешна част от нея) на която има "висящ" лагер. Та тази планка се фиксира към блока на двигателя посредством три шпилки , развил съм и техните гайки но планката излезна само до средата на шпилките и не иска повече. Някой сблъсквал ли се е с тази планка, лапа или каквото и там да е. Мислех да избия лагера и да издърпам втората (вътрешната) част от дясната полуоска от с.к. ама май ще направя грашка. Моля за съвет как да действам утре и дали съм на прав път. Само тия три шпилки ми е.м.....та за да съм на финала със свалянето
    Last edited by salex75; d.m.y г., 22:11.
    Свилен Александров 0890/907560. Вече без Легендата - Alfa 155 TS / 1,7 BEST of THE BEST

Отвиваш шпилките и си патрон!!!
    Ако избиеш лагера ще е по добре но в повечето случаи не излизат!!!
    0892 488 330-Теодор
    Alfa Romeo 145 3.0 24V
    Alfa Romeo 146 TI-Turbo

Comment

Моят лагрер си излезе без ядове,когато свалях стартер и ми се наложи да извадя полуоската и да откача рейката за да го изкарам ма.....а му мръсна
      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

не ти е само тов проблема, трябва да отвиеш четири болта држащи кормилната рейка към магарето и още пет на магарето + единият( левия) до амортисьора ,който също е за магарето.мотора или магарето се подпира с крик( най-добре хидравличен) и се отпуска на 7- 10 см да увисне от лявата страна.Иначе ваденето на кутията е колямо приключение.Има три болтчета м6 ,които фиксират с планка висящия лагер , има и една гайка м8 ,която също крепи тая планка.Ако си ги свалил и лагера не е заленпнал за лапата , по-добре го издърпай и не сваляй лапата.Предполагам си разкачил половината генерация вече.
        ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Кутията е свалена. Оказа се лагера - излезе на много парчета. Други поражения няма.
          75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
          155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
          FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
          Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
            Кутията е свалена. Оказа се лагера - излезе на много парчета. Други поражения няма.
            С огромна помощ от твоя страна , още веднъж благодаря за което . Благодаря и на Вас колеги за отзивчивоста и , че ми дадохте така нужните отговори!

ТА ..... общо взето положението бе следното:
            1-во сваляне на колела , лява полуоска барабар с носача , тампона горе над нея(под акумулатора),подкалника, дясна полуоска се откача и изтегля макслимално навън.
            2-ро всичко от тази тема http://storage.fiat-bg.org/Books/Bra...syedinitel.pdf.
            3-то приводите на скоростният лост - 3 броя
            4-то 3те шпилки държащи лапата на "висящият"лагер
            5-то ламаринка отдоло на картера до с.к. захваната с три 10-ки
            6-то една шина захваната към тампона на купето и с.к. Не е пипано поне за сега нищо по магарето и кормилната рейка и генерацията.Гледах както каза Тренди да си "икономисам" малко разглобяване
            7-то помпощ от приятели и много "майки" по адрес на италианското автомобилостроене!.
            Бира и водка - на корем , може и с мезе...
            В събота - събиране .... ако помним кое от къде е ...
            А до тогава трябва да купя лагера
            Last edited by salex75; d.m.y г., 17:31.
            Свилен Александров 0890/907560. Вече без Легендата - Alfa 155 TS / 1,7 BEST of THE BEST

Comment

Абе аз имам един въпрос-всичкото това развиване и най-вече на гайките на главините може ли да стане без ударен гайковерт?Щото и аз трябва да минавам през процедура по сваляне на скоростна кутия за смяна на съединител и много искам сам да си го свърша,но не знам дали ще успея да развия гайките на главините.И после дали могат да се затегнат достатъчно с ръчни инструменти?

Comment

Значи , ние не срещнахме проблем, камък ТЪНКОСТЕНЕН 36 (това е проблем , ние намерихме пилен такъв , а Тренди си е купил специално) здрава тресчотка и тръба 1,5 м. И не прави нашата грешка да свалиш гумите и вдигнеш колата на стойки , па тогаз иди разчитай на спирачки . Първо разхлаби болтовете на джантите и гайките на главините па тогаз действай смело.

Comment

Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщение
                  Абе аз имам един въпрос-всичкото това развиване и най-вече на гайките на главините може ли да стане без ударен гайковерт?Щото и аз трябва да минавам през процедура по сваляне на скоростна кутия за смяна на съединител и много искам сам да си го свърша,но не знам дали ще успея да развия гайките на главините.И после дали могат да се затегнат достатъчно с ръчни инструменти?
                  След като си намериш глух ключ или влизащ камък за гайката на полуоската, отиваш в първата гумаджийница да ти я развият с гайковерта. После си я леко затягаш и се прибираш до гаража.
                  Това е валидно за всички полуоски!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Аз ги отвих с тръба и помощ от приятел на спирачките.Все си мисля че ударния верт не е нужен.Хубаво е да се напръска със спрей за ръжди преди това.
                    ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
                      Аз ги отвих с тръба и помощ от приятел на спирачките.Все си мисля че ударния верт не е нужен.Хубаво е да се напръска със спрей за ръжди преди това.
                      Повярвай ми, че с верта е по-лесно. Не си попадал на ръждясали гайки. И спрея не ги оправя, когато са с найлонов кант против саморазвиване.
                      И аз ги развивам, когато няма друг начин , с тръба и "обади се на приятел", ама е по-трудоемко, а освен това и травматизъма е по-голям!!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Аа,откъм груба и непремерена сила нещата ще ги докарам,имам и двуметрови тръби,тъй че ще има с кво да напъвам.А това с отхлабването ще го оставя за краен вариант,щото малко ще ме е страх да карам с развити гайки.Ще напъвам пък да видим-все си мисля,че ще се развият,скоро са развивани от един майсторан.

Comment

Идеята не е да караш с развити гайки, а един път да се развият, за да е по-лесно. После пак си г стягаш , но по-малко.

Comment

Да де да,разбрах,може и така да направя,пък и може да имат такава вложка хората.А то всъщност,чисто теоретично,май трудно може да се извади полуоската,дори без гайка....

Comment

Тя трудно, но главината от шенкела или да се разглоби лагера...

Comment

Working...
                              X